Potatissallad ljummen

Serverar: 2 portioner

Gi recept

Ingredienser

  • 300 g kokt kall potatis, skuren i bitar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 tomater, skurna i 1 cm stora kuber, kärnhuset borttaget
  • 1 näve ruccola
  • 1 par droppar rödvins- eller balsamvinäger
  • 100 g serranoskinka, riven i breda band
  • Instruktioner

    1. Hetta upp cirka 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra potatisbitarna och stek dem lätt gyllenbruna
    2. När du har gjort det tillsätter du vitlöken och låter den steka med i cirka 30 sekunder, ta sedan av pannan från värmen, tillsätt tomatkuber och låt potatisen svalna lite.
    3. Blanda potatisen med riven serranoskinka och rucola, ringla över olivolja och vinäger, salta och peppra och blanda varsamt.
    4. Lägg upp salladen på tallrikar och servera genast. Var försiktig med saltet då serranoskinkan redan är salt i sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben