Potatissallad med kapris och oliver

Serverar: 8-10 portioner

Ingick i dotterns studentbuffé. 3 kg potatis var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - minipizzor - 1 kycklingbitar - 1 fläskfilébitar - 2 såser, - mozzarellatallrik, - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar Jag tillagade potatissalladen dagen innan och strödde bara över flingsalt och persilja före servering.

Ingredienser

  • 2 kg fast potatis
  • 2 vitlöksklyftor el 1 solo vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 5 msk kapris
  • 2 dl blandade oliver
  • 2 dl grovt skuren persilja
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatis Hacka vitlöken fint. Blanda vinäger, olja, kapris, oliver. Dela potatis medan den är varm och lägg i skål. Häll över dressing och blanda runt.
    2. Vid servering: Vänd ner persilja. Krydda med flingsalt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben