Potatisvåffla med räkröra

Serverar: 10 portioner

Matigt och gott- som en råraka eller raggmunk med räkor och dill, fast lite nyttigare. 213 kalorier per våffla 6 g fett 17 g protein 22 g kolhydrater

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella 1%
  • ½ purjolök
  • 2 potatisar
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Räkröra
  • 1 kruka dill
  • 2 burkar räkor, á 170g
  • 250 g keso
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • Servering
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt mjölk och ägg, vispa snabbt ihop till en jämn smet.
    2. Tillsätt kesella och det smälta smöret. Skölj och strimla purjolöken, skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Krama vattnet ur potatisen med händerna. Tillsätt purjolök, potatis och peppar.
    3. Hacka dillen, häll av räkorna. Blanda keso, räkor, dill, salt och peppar i en skål.
    4. Grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem med räkröra, citronklyftor och dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben