Gjorde ungefär som jag brukar men tillsatte något nytt och tog bort ett å annat. Blev överraskande gott. Maken ville promt ta med sig resterna i lunchlådan.
Ingredienser
650 g oxkött, typ lövbiff, som är färdigskuren i tunna bitar
2 hg färska champignoner
0.75 dl passerade tomater
3 vitlöksklyftor
Ca 3 msk kalvfond
2,5 dl matlagningsgrädde eller grädde
2 msk mjöl
Grovmalen svartpeppar
Salt
Instruktioner
Bryn svampen i en gryta, hackad i fjärdedelar, för sig. Ta upp ur grytan. Stek därefter den strimlad biff med lite grovmalen svartpeppar i lite olja tills den är klar.
Pressa i vitlöken och de passerade tomaterna.
Låt fräsa ihop. Späd med vatten så att det täcker grytinnehållet. Häll i 3-4 msk fond, rör runt o låt sedan koka i minst 1,5 timmar under lock, helst längre tid.
Blanda sedan mjölet med grädden, ta bara lite grädde först så att det inte blir klumpigt. Mjölet får du kanske pröva dej fram med beroende på hur lös/tjock sås du gillar.
Jag själv brukar köra på konceptet 1 msk mjöl till 1,25 dl vätska, tycker det blir rätt lagom. Fast sen blir det ju lite tjockare ju fetare produkt man har.
Låt sedan puttra ihop i några minuter. Lägg i svampen sist. Smaka av med salt, peppar o tillsätt ev extra fond eller tomatsmak.
Servera med potatisklyftor och en knaprig grön sallad