Serverar: 30-40 portioner
En kaka som bara blir godare för var dag är kära fruktkakan. Saftig och späckad med russin, suckat, apelsinskal och mandel. Här ska det inte vara något bakpulver i smeten.
Man skär mycket tunna skivor av denna fruktkaka.
Ingredienser
200 g smör
2½ dl socker
4 äggulor
1½ dl russin
½ dl suckat
½ dl syltade, hackade apelsinskal
½ dl hackad sötmandel
3½ dl vetemjöl
4 äggvitor
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst.
- Tillsätt gulorna, en i sänder under kraftig omrörning.
- Blanda russin, suckat, apelsinskal och hackad mandel med 1 dl av mjölet och rör ner det i smeten.
- Tillsätt resten av mjölet och vänd till sist ner hårt vispade äggvitorna.
- Bred ut smeten i en väl smord, bröad, avlång form, rymd ca 2 liter och grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 1 timme.
- Låt den stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler att kallna.
Liknande recept
Kommentarer (0)