Provencalsk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En härlig gryta med förstklassiga ingredienser. Kocken kan dessutom koppla av, eftersom grytan sköter sig själv i ugnen!

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 kg, utan skinn och styckad i 8 delar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 zucchini à 200 - 250 g
  • 100 g färska champinjoner, halverade
  • 1 burk hela konserverade tomater, delade i stora bitar
  • 1 gul lök, hackad ca 2 dl
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk färsk eller 1 1/2 tsk torkad basilika
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnspanna och stek i ugnen 10 minuter. Ställ plåten att svalna på ett galler och sänk ugnsvärmen till 175°.
    2. Blanda under tiden zucchini, svamp, tomater, lök, vitlök, basiika och lagerblad i en stor skål. Skeda grönsaksblandningen över kycklingköttet, täck över med aluminiumfolie och ugnsbaka 35 minuter. Ta av folien och fortsätt steka tills kycklingen är gyllenbrun och helt genomstekt, inte rosafärgad. Ta upp lagerbladet och servera genast.
    3. Koka gärna råris eller vildris att ha till och servera också med en frisk blandsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben