Purjolökspaj

Serverar: 6-7 portioner

God paj som passar bra till en buffé.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 krm salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 st purjolökar
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • Svartpeppar
  • 2 msk oregano
  • 2 msk timjan
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajskalet. Klä en form och låt jäsa i ca 20 minuter under bakduk.
    2. Skölj och strimla purjolöken och fräs den på svag värme, tillsätt vitlöken. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Koka tills vattnet är borta.
    3. Krydda och tillsätt crème fraichen och blanda om. Bred ut löken i pajformen och strö över osten. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben