Pytt från södern

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Pytt i panna från den amerikanska södern.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 choritzokorvar
  • 2 msk smör eller olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 grönsaksbuljong eller kycklingfond på flaska 1,5 msk
  • 400 g tomatkross
  • 200 g ris
  • 170 g kräftstjärtar i saltlake
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och vitlöken, kärna ur och hacka paprikorna och skär i bitar. Skär kycklingen i bitar och korven i skivor. Fräs löken, vitlöken, paprikan, kycklingen och korven i smöret/oljan tills kycklingen fått färg, andvänd dig av en stor stekpanna eller gryta. Krydda med paprikapulver, cajennepeppar och oregano samt salta och peppra.
    2. Häll i buljongtärningen/fonden, 4 dl vatten, tomater och ris låt småputtra utan lock tills riset är klart ca 20 minuter. Smaka av och kolla sältan och cajennestinget. Vänd ner kräftstjärtarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben