Pytt på varmrökt lax och sötpotatis

Pyttipanna är bra och snabb vardagsmat. Här är en variant på lax.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 4 morötter
  • 8 potatisar
  • Salt
  • 1 msk flytande margarin, att steka i
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 200 g färska kantareller
  • 300 g varmrökt lax (Kravmärkt)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 granatäpple
  • Bredbar chèvreost att servera till
  • Instruktioner

    1. Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 minuter och häll därefter bort vattnet. Stek rotfrukterna i margarin i en stor stekpanna. Salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
    2. Hacka den gula löken och skär purjolöken i fina ringar. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
    3. Dela laxen i mindre bitar. Tillsätt laxen till stekpannan och låt den bli lite varm. Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan. Strö på granatäpplekärnor.
    4. Servera pytten varm, gärna med en klick chèvreost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben