Quiche Lorraine

Serverar: 6 portioner

En verkligt god och mättande paj med potatis

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 75 g smör
  • 1 dl kesella
  • 100 g riven kokt potatis
  • Fyllning
  • 300 g rökt skinka i tärningar
  • 300 g kokt, skalad, tärnad potatis
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 påse riven gratängost (12 %)
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 1/2 dl lättmjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Kör alla ingredienser till pajdegen i matberedare till en degboll. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Kyl ca 30 min. Blanda skinka, potatis, purjolök, och ost. Häll blandningen i det ogräddade pajskalet. Blanda ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll över. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Täck eventuellt över formen mot slutet av gräddningen om pajen börjar få för mycket färg.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben