Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära

Serverar: 1 portioner

En smakrik sylt med kryddig ingefära och vackert ljusröd färg.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 300 g vinbär, vita eller röda
  • 3 medelstora rabarber, ca 350 g
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1 kg strösocker
  • Instruktioner

    1. Snoppa jordgubbar och vinbär. Skär jordgubbar och rabarber i bitar.
    2. Lägg bär och rabarber i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt ingefära. Låt koka ca 10 minuter under lock.
    3. Häll i sockret och rör om. Låt sjuda ytterligare ca 10 minuter utan lock. Skumma väl.
    4. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 29 juni 2012

    God och frisk sylt. Passar bra på en bit rostat bröd med en skiva ost, gärna en kopp te till ;) sylten blev dock rinnig och jag fick tillsätta röd melatin, ca 1 tsk (men nästa gång tar jag nog lite mer ändå) för att få rätt konsistens.

    crazycavylady 22 juli 2012

    Riktigt god sylt, jag tog syltsocker och det blev riktigt bra. Bärig och frisk smak med en liten hint av ingefära.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben