Rabarber kokar lätt sönder när den kokas till sylt, dessutom mörknar färgen. Det gör att rabarbersylt ibland kan se lite tråkig ut. I detta receptet ingår citronsyra som hindrar frukten från att mörkna och resultatet blir en vacker och god sylt!
Ingredienser
2 liter rabarber
2 dl vatten
8 dl socker
2 tsk citronsyra
Instruktioner
- Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka en sockerlag på vatten och socker och lägg i rabarbern och citronsyran.
- Låt sjuda cirka 20 minuter och skumma.
- Slå sylten på rengjorda burkar och servera till exempel med vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Har kokar din rabarbesylt den blev mycke god. Blir en 5 av mig. Tack för receptet
Jag trodde något var fel förhållande socker/vatten när det skulle sjudas, men när rabarberna släppt sin saft gick man lugnt vidare och sylten blev god. Härlig syra och sötma i balans.