Mums..Vilken underbar bjudrätt eller till söndagsmiddagen. Den vilda smaken av rådjur och enbär blandas med hettan från whiskyn.
Ingredienser
500 g rådjursfärs, helst grovmald
10 enbär
½ tsk svartpepparkorn
½ msk farinsocker
½ tsk salt
2 dl vitt bröd (eller 1 dl pankosmulor)
3/4 dl grädde
2 msk rödlök
1 msk konc kalvfond touch of taste
Smör
Rapsolja
Till sås
1 msk kalvfond eller viltfond
1 msk svampsoja
2 1/4 dl grädde
2 msk whisky
2 tsk maizena
Jättegooa köttbullar. Jag gjorde dubbel sats , och blandade med fläskfärs. Plockade enbär på busken i trädgården. Jag tog ingen whisky i såsen den blev god ändå. Tack för ett bra recept.
Vilken härlig början med att rosta enbär och svartpeppar. Doften som spred sig genom huset, kunde bara avslöja att det här kommer att bli gott. Och det blev det. JÄTTE GOTT !! Tack snälla att jag fick ta del av det här receptet. Vill oxå tillägga att såsen är en fröjd för gom och smaklökar. Den kommer jag att använda till mycket. Med vänlig hälsning Ann
Ett särdeles gott sätt att tillaga köttbullar på!! Väldigt god smak på både färs och sås. Du har skrivit att man ska smula ner lagerbladen i pannan? Jag tog två, var det rätt? undrar jägarhustru i Uddevalla