Räkgryta

Serverar: 4 portioner

Räkgryta med lite hetta.

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 1 äpple
  • 1 grön paprika
  • 1 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 600 g räkor med skal
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs löken mjuk och glansig i lite margarin tillsammans med curryn. Rör i äpplet och paprikan och låt det fräsa en stund. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, pressad vitlök, salt, peppar och cayennepeppar. Låt allt småputtra under lock ca 15 minuter. Rör om då och då. Är räkorna djupfrysta så tina och skala dem. Hit går det bra att förbereda i god tid. Hetta upp såsen och tillsätt grädden. Låt det koka upp på nytt. Blanda ner räkorna och låt dem bli genomvarma men låt det inte koka. Smaka av. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben