Räkgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tycker man om skaldjur, kan även mer än räkor användas.

Ingredienser

  • 1 Burk Krossade tomater
  • 1 Burk svamp
  • 1 Gul Lök
  • 3 dl Matlagningsgrädde
  • 0.5 dl vitt vin, el lite citronsaft
  • 1 kg oskalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med svampen en kort stund. Häll på krossade tomater, grädde och vin/citron och låt puttra en stund.
    2. Skala räkorna och lägg i strax före servering.
    3. Salta och peppra. Servera med Ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben