Räkgryta

Serverar: 4 portioner

Jag älskar denna gryta.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 2 hekto färska champinjoner, skivade
  • ½ dl outspädd apelsinjuice
  • ½ dl chilisås av ketchuptyp
  • ½ dl vatten eller vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • Cayenepeppar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Fräs lök, paprika och svamp i smör i en gryta el stor stekpanna. Lägg i övriga ingredienser utom räkorna. Späd ev med lite mer grädde, chili, juice el vatten om du vill ha mer sås. Låt puttra ca 15 min.
    2. Smaka av och lägg i räkorna och låt alltsammans bli varmt. Det ska inte koka då blir räkorna sega.
    3. Servera med ris eller pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben