Räkor i indisk sås

Serverar: 4 portioner

Snabblagade räkor i välsmakande sås. Servera med ris.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 paprikor
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Serveras med kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Skölj och skiva purjolöken.
    2. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med curry. Pressa i vitlöken och rör i tomatpuré.
    3. Späd med tomater och grädde och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i räkorna. Låt allt bli varmt men inte koka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emma2 19 juli 2009

    Gott-gott. Dottern fick denna rätt som "födelsedags-måltid" och det var mycket uppskattat.

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben