Räksoppa med avocado

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fungerar både som förrätt och huvudrätt. Mycket mäktig.Brukar alltid uppskattas vid nyårssupén.

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 7½ dl varm hönsbuljong
  • 4 avocado
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • Saften av ½ nypressad citron
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp hönsbuljongen så den blir varm. Lägg 12 räkor åt sidan och grovhacka resten.
    2. Fräs löken sakta i smöret och tillsätt räkhacket. Rör ned mjöl och späd med buljong. Sjud soppan i 10 min.
    3. Kärna ur avocadon, spara några skivor för garnering och kör resten i mixer. Rör ned purén i soppan tillsammans med grädde och hackad dill. Krydda och garnera sedan med avocado och räkor.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben