Räksoppa med citrongräs

Ingredienser

  • 20 räkor
  • 4-5 koppar (1 liter) vatten
  • 3 schalottenlökar
  • 2 tomater, i klyftor
  • 2 stjälkar citrongräs, lätt stötta
  • 2 msk fisksås
  • 2 skivor färsk eller torkad galanga
  • 150 g champinjoner
  • 6 bergamottblad
  • 3 msk citronjuice
  • 2-3 små chilifrukter
  • peppar
  • Garnering
  • korianderblad eller gräslök
  • persilja
  • Instruktioner

    Skölj räkorna och skala dem utan att ta bort stjärten. Häll vattnet i kastrullen, tillsätt schalottenlök, tomater, citrongräs, fisksås och galanga. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt räkorna och champinjonerna och låt koka tills räkorna är rosa. Tillsätt bergamottblad, citronjuice och hela chilier. Smaksätt med peppar. Täck över och tag av från plattan. Serveras het, strö över korianderblad eller en blandning av gräslök och persilja.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben