Buljongbaserad het soppa med räkstjärtar. Så god så den gott kan ätas som huvudrätt men kan säkert användas som en varm förrätt också.
Ingredienser
400 g oskalade räkor
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl strimlad paprika
1 rödlök, i klyftor
2 pepparfrukter av typ spansk peppar
2 tärnade tomater
1 krm dillfrön
Idealmjöl
Instruktioner
Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningen.
Skala räkorna, lägg stjärtarna i en skål för sig och räkskalet ner i den kokande buljongen.
Lägg ner alla grönsaker och dillfrön i den kokande buljongen tillsammans med räkskalen och låt alltsamman koka tillsammans i tio minuter.
Sila bort räkskal och grönsaker och ställ tillbaka buljongen som blir kvar på plattan och red av med idealmjöl till önskad konsistens.
Drag av från plattan och rör ner räkstjärtarna precis innan soppan skall serveras.