Renskav & färsk spenat

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 25 minuter

En mycket god och fyllig gryta/stuvning.

Ingredienser

  • 1 paket renskav
  • 7-8 färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk kalvfond
  • ca 10 cm hackad purjolök
  • 1 påse färsk eller 1 paket frusen hel spenat
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Ppeppar
  • Cayennepeppar
  • Ca 1 msk soya
  • Instruktioner

    Stek renskaven ordentligt och krydda med peppar och cayennepeppar efter styrka. Avsluta med lite soja och blanda väl. Lägg över renskaven i en gryta/kastrull, vispa ur pannan med ca 3 dl vatten . Stek champinjonerna delade i kvartsbitar i smör och pressa i 1 klyfta vitlök och häll över i grytan. Häll i grädden salta, peppra och fonden och kanske lite mer soja. Låt sjuda ihop i ca 5 minuter innan du blandar ner den hackade spenaten och låter småsjuda en kort stund. Underbart gott med kokt ris till och då gärna basmati ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    monicadanell 1 augusti 2009

    Hej idag har jag ätit Renskav & fäsk spenat men jag tog djupfryst spenat kanon god måste göra den igen ganska snart tack för receptet vännen monica

    monicadanell 1 augusti 2009

    förlåt glömde ge dej poäng monica

    somel1 28 februari 2010

    Trevlig tvist med spenaten till en annars redan god och välprövad rätt. Eftersom jag försöker att hålla den smala linjen så vart det matlagningsgrädde utspädd med mjölk. Och purjon vart utbytt mot vanlig gullök. Annars allt enligt recept. En klar 5a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben