Rigatoni med kronärtskocka
Det är inte bara i Italien man älskar pasta, även här hemma är det en favorit. Den speciella smaken från kronärtskockan gör denna rätt till det lilla extra.
Ingredienser
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
5-8 kronärtskockshjärtan på burk
800 g hela tomater på burk
100 g kokt skinka
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
½ tsk torkad oregano
½ knippe basilika
400 g rigatoni
1 dl riven ost
Instruktioner
- Skölj, ansa och skiva salladslöken tunt. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och dela dem i fjärdedelar. Dela tomaterna i burkarna och tärna skinkan.
- Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och fräs salladslöken tills den börjar mjukna. Lägg i skinka och vitlök och fräs under omrörning. Tillsätt kronärtskockshjärtan och tomater, rör om ordentligt och låt sjuda tio minuter på medelvärme under lock.
- Krydda pastasåsen med salt, svartpeppar och oregano. Låt sjuda ytterligare tio minuter utan lock. Ta av basilikabladen från kvistarna och strimla dem fint.
- Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan tills den är al dente, enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av.
- Blanda pastan med tomatsåsen och rör ner basilikan. Smaka av med salt och peppar. Strö över den rivna osten och låt den smälta en aning. Servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)