Rimmad lax med dillstuvad potatis

Serverar: 4 portioner

En klassisk svensk laxrätt. Laxen ska ligga hela två dygn i kylen och rimmas innan rätten tillagas.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl salt
  • Krossad vitpeppar
  • Hackad dill (med stjälkar och allt)
  • Dillstuvad potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 dl gräddmjölk
  • 8 st kalla kokta potatisar
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, salt, vitpeppar och hackad dill och gnid in laxfilén med blandningen.
    2. Ställ in i kylen och rimma i cirka två dygn.
    3. Dillstuvad potatis: Smält smör och tillsätt mjöl.
    4. Späd med mjölk under vispning till en slät sås.
    5. Låt koka 3-5 minuter.
    6. Skiva potatisen och hacka dillen under tiden.
    7. Blanda sedan potatisskivorna samt dill i såsen.
    8. Smaka av med salt och peppar.
    9. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jossee 18 juli 2008

    ååh vad gott det där ser ut ! måste prova det =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben