Ris rätt i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt enkelt som nästan sköter sig själv..

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 förp cremefraiche valfri fett halt
  • 4 portioner kokt ris(kanske från middagen igår)
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen ihop med löken..blanda ner cremefraichen ihop med dom krossade tomatern salta och peppra. Häll riser i botten av en ungsform häll sedan köttfärsblandningen över. Häll på den rivna oste och in i ugenen i ca 10 min tills osten smällt och fått lite färg.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (7)

    Kicki8 9 juni 2008

    God vardagsrätt. Kryddade med vitlök,fond och soya. (200° i 15min)

    dianachristensson 16 januari 2009

    Lite jobbigt med alla särskrivningar och stavfel. Inget man skriver ut och sparar.

    anluk 15 maj 2009

    Gott, enkelt, snabbt, smidigt och billigt!! Kommer garanterat göras igen

    Hepzibah 26 september 2009

    Detta skall absolut testas! Känns som en rätt man kan variera ganska mycket, beroende på kryddning :)

    recepttorka 19 januari 2010

    Mycke gott och ekelt. Tack så mycket :) Mvh Maria.

    Kin 4 februari 2010

    Mycket gott! Detta blir en ny vardagsrätt :) Jag la också till fond (kalvfond) och lite paprikapulver... blev kanon!! Tackar tackar

    shakira02 29 november 2010

    Usch vad less man blir! Jättegod rätt och kommer lagas fler gånger!!! Dem som ska äta rättstavning tycker jag inte behöver prova rätten!

    Relaterade Artiklar

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben