Risotto med kycklinglever

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, gott och billigt. Gubbens favorit.

Ingredienser

  • Kokt ris
  • 400 g kycklinglever
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör eller margarin
  • Olja
  • 1 pkt bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka ris till fyra personer.
    2. Hacka löken och låt den smälta i hälften smör och olja.
    3. Salta och peppra på kycklinglevrarna, dela dem i mindre bitar och stek dem tillsammans med löken.
    4. Pressa ner vitlöksklyftan.
    5. Klipp bacon i småbitar och låt det fräsa med. Smaka av med soja.
    6. Blanda sedan ner detta i riset, rör om, smaka av och låt det hela bli genomvarmt.
    7. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    iorlover 12 juni 2010

    även din son och "svärdotter" älskar denna maträtt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben