Risotto med saffran

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Risotto med saffran är en typisk rätt som man äter här i Nord Italien, Milano, denna rätt kallas även för "risotto alla milanese". Det är nog en av dem mest kända risottorna här i Nord Italien, antagligen för att det är otroligt lätt att förbereda, gott och även mycket kalorisnål. Det finns flertal med olika varianter men den här är den jag fastnat för;

Ingredienser

  • ½ liter köttbuljong
  • 50 g smör
  • ½ lök
  • 300 g avorioris
  • 1 påse saffran (0,60 gram)
  • Salt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Förbered i en kastrull vid sidan om buljongen och så fort vattnet börjar koka blanda ut saffranet med buljongen och låt det stå på halv värme.
    2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med lite olja, lägg i den finhackade löken och låt fräsa tills den blir lite guldfärgad, rör om hela tiden med en träsked. Häll i riset och låt den fräsa lite så att det drar åt sig lite av smöret, häll i ca msk av buljongen medan ni rör om ordentligt. Så fort ni ser att risotton håller på att torka ut så häll i mer buljong, fortsätt så i ca 14-18 minuter, beroende på hur länge ert ris behöver lagas. Kom ihåg att smaka av med salt och låt vila under lock ca 5 minuter före servering. Buon appetito!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben