Risotto med scampi och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

366 kalorier per portion

Ingredienser

  • 0,5 knippa salladslök, 100 g
  • 2 dl rött ris eller råris
  • 4 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater
  • 200 g färska kantareller eller annan svamp
  • 2 msk flytande margarin
  • 500-600 g skalad scampi
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk fiskfond
  • 4 citronklyftor
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Skär löken i skivor. lägg lök, ris, vatten och vin i en kastrull. Salta. Sjud under lock tills det är genom kokt, 20- 30 minuter (40 minuter för råris). Späd med mer vatten om det skulle koka torrt. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ tomaterna i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen. Ugnsbaka tills de mjuknat, 15-30 minuter. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Smält margarinet i en teflonpanna och fräs svampen några minuter. Blanda ner den i riset. Fräs scampin några minuter på varje sida på svag värme. Krydda. Tillsätt sweet chilisås och fiskfond. Låt koka ihop. Servera scampin med såsen och lägg upp risotton och ugnsbakad tomat.
    2. Garnera med citronklyfta och färsk oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben