Ritas kålpudding

Serverar: 4 portioner

Suveränt recept på en mycket mjuk och suveränt god kålpudding.

Ingredienser

  • 1 kg strimlad vitkål
  • 3 dl finmalen nötfärs
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk sirap till varje bryningsomgång
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Bryn strimlad vitkål i omgångar, häll vid varje bryningsomgång över 1 msk sirap för fin yta.
    2. Blanda nötfärsen, 2 kokta kalla rivna potatisar, salt och svartpeppar. Späd i etapper med ca 5 dl mjölk till lös färs. Obs: Färsen ska var lös, nästan rinnande!
    3. Varva sen köttfärs och kål i smord ugnsform. Börja och sluta med kål.
    4. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 50-60 minuter. Ytan ska vara vackert brynt.
    5. Ser det torrt ut under gräddning, häll på lite vatten. Det är gott med lite sky i puddingen när den nästan är klar.
    6. Servera med kokt potatis och god lingonsylt och absolut inget annat.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben