Suveränt recept på en mycket mjuk och suveränt god kålpudding.
Ingredienser
1 kg strimlad vitkål
3 dl finmalen nötfärs
2 kokta kalla potatisar
5 dl mjölk
1 msk sirap till varje bryningsomgång
Salt
Peppar
Margarin
Instruktioner
Bryn strimlad vitkål i omgångar, häll vid varje bryningsomgång över 1 msk sirap för fin yta.
Blanda nötfärsen, 2 kokta kalla rivna potatisar, salt och svartpeppar. Späd i etapper med ca 5 dl mjölk till lös färs. Obs: Färsen ska var lös, nästan rinnande!
Varva sen köttfärs och kål i smord ugnsform.
Börja och sluta med kål.
Grädda i 175 graders ugnsvärme i 50-60 minuter.
Ytan ska vara vackert brynt.
Ser det torrt ut under gräddning, häll på lite vatten.
Det är gott med lite sky i puddingen när den nästan är klar.
Servera med kokt potatis och god lingonsylt och absolut inget annat.