Röd curry med räkor och mango

Serverar: 2-4 portioner

Det blir ännu enklare om du kan använda lite snabbgrejer: färdigskalad, tärnad squash, sötpotatis och mango från snabb­köpet.

Ingredienser

  • 1 msk wokolja
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 ½ msk röd thaicurrypasta
  • (eller efter smak)
  • 1 liten burk, 200 ml, kokosmjölk
  • 2 ½ dl kycklingbuljong (gjord på fond)
  • 2 tsk asiatisk fisksås (nam pla)
  • 350 g butternut squash och sötpotatis, tärnad
  • 1 paket à 200 frysta råa jätteräkor
  • 1 tsk limesaft
  • 150 g mango, tärnad
  • 3-4 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Värm wokoljan i en stor tjockbottnad stekpanna eller wok och fräs salladslöken i 1 minut, tillsätt sedan currypastan.
    2. Vispa i kokosmjölk, kycklingbuljong och fisksås och låt det koka upp.
    3. Lägg i tärnad squash och sötpotatis och låt sjuda under lock på glänt i cirka 15 minuter, eller tills squash och potatis har mjuknat.
    4. Skölj räkorna under rinnande vatten för att få bort isen och lägg ner dem i pannan och rör om. Låt såsen koka upp på nytt. När den kokar tillsätter du limesaft och tärnad mango och låter det koka i ytterligare någon minut tills räkorna är genomkokta.
    5. Strö över hackad koriander vid serveringen och servera med ris eller breda risnudlar, eller till och med bådadera. Räcker till 2–4 portioner beroende på hur ­hungriga ni är och om ni äter något annat också till middag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben