Röd köttfärsgryta

Serverar: 2 portioner

Viktväktarvänligt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 150 g köttfärs, 10%
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 morot
  • 400 g krossade tomater
  • 3-4 krm timjan
  • ½ purjolök
  • Instruktioner

    Skala löken och skär den i klyftor. Fräs den i en fettsnål panna. Skala under tiden moroten. Blanda ner färsen i pannan, lite i taget, rör om och låt den bli grynig. Riv moroten direkt ner i pannan. Tillsätt tomatkrosset, salt och kryddor. Låt sjuda under lock i 5 minuter. Strimla purjolöken och tillsätt den, låt sjuda i ytterligare 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben