Rödbetsgryta med tofu

Serverar: 5 portioner

Ingredienser

  • 2-3 st gula lökar
  • 1 morot
  • 6 rödbetor
  • 1 klyfta vitkål, ca 250 g
  • 1/2 pkt tofu
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk curry
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2-3 tsk plantaforce
  • 1 lagerblad
  • 2-3 krm mald kryddpeppar
  • ytterst lite mald kryddnejlika
  • 2-3 tsk vinäger
  • örtsalt
  • 1 tsk maizenamjöl
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och skiva lök och morot. Skala rödbetorna och skär alla utom en i bitar. Strimla kålen och skär tofun i bitar. Fräs löken mjuk i oljan. Låt vitlök och curry få fräsa med i slutet av stektiden. Tillsätt vatten, buljongkoncentrat, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, rödbetsbitar, lök, morot och kål. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, 30-45 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Riv den sista rödbetan fint. Rör ner rödbetsstrimlorna, tofubitarna och maizenamjölet, som först rörts ut i lite vatten. Låt grytan få ett uppkok. Strö över persilja. Serveras med kokt potatis, kokt ris eller säd samt gärna en klick gräddfil som smaksatts med pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk mat
    Som Margareta nämner finns det många anledningar att äta vegetarisk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben