Rödbetssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Rödbetssoppa från Lettland, med stark korv.

Ingredienser

  • 4 stora rödbetor
  • 2-3 lagerblad
  • 1 kryddig korv
  • 150 g bacon
  • 1 röd lök
  • 3 dl gräddfil
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm socker
  • Vinäger efter smak
  • 1 l vatten att koka i
  • 1½ l vatten
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj rödbetorna, koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Kör dem sedan i mixer (inte för fint). Häll tillbaka i grytan och häll på 1 till 1½ liter vatten med lagerbladen. Puttra ca 10 minuter.
    2. Stek den kryddiga korven och baconet (hackat) plus rödlöken, som också skall hackas, och häll i soppan. Salta, lite socker samt en skvätt vinäger skall i efter smak. Låt det värma upp en stund, tag av plattan och häll i gräddfilen, lite i taget och rör under tiden.
    3. KLART!

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben