Rödbetssoppa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 stora rödbetor
  • 2 stora morötter
  • 1 klyfta vitkål, ca 150 g
  • 1 klyfta rotselleri, ca 75 g
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk smulad timjan
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Ansa rötter och kål och riv grovt eller finstrimla i matberedare. Koka upp buljong, vinäger och timjan, lägg i allt det rivna och sjud soppan under lock i 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera soppan med grädddfil.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben