Rödbetssoppa

Serverar: 4 portioner

Gott med färska potatisrieskor.

Ingredienser

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 5 - 6 rödbetor
  • 1 lök eller rödlök
  • svartpeppar
  • 1 - 2 dl smetana eller crème fraiche
  • (salt)
  • persilja
  • Instruktioner

    Skala och skär rödbetorna i bitar. Skala löken och hacka den. Koka i grönsaksbuljongen ca en timme på svag värme. Tillsätt mer vatten om det behövs. Purea rödbetorna, smaksätt purén med svartpeppar och crème fraiche eller smetana. Tillsätt mer salt om det behövs. Strö färsk persilja på soppan innan du serverar.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben