Rödbetssoppa "borsch"

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god och matig soppa med anor från öst.

Ingredienser

  • 1 1/2 l vatten
  • 2 st potatisar
  • 2 st lagerblad
  • 3 st hela korn av kryddpeppar
  • 1 dl röda linser
  • 1 st grönsaksbuljong i tärning
  • 3 msk olja
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 4 st rödbetor
  • 1 msk dillfrön
  • 3-4 dl vatten
  • 1/2 st röd paprika
  • 1/2 st squash
  • ca 100 g vitkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • Lite salt
  • Crème fraiche till servering
  • Instruktioner

    1. 1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Skala och grovhacka potatisarna. Lägg potatisen, lagerbladen, kryddpepparn, röda linser och buljongtärningen i kastrullen.
    2. 2. Heta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Skala och finhacka löken. Skala moroten och rödbetorna och riv dessa på den grova rivjärnsidan. Fräs löken, moroten och rödbetorna i pannan i några minuter. Tillsätt dillfrön och vatten och koka sedan under lock på medelvärmen ca 10-15 min stäng sedan av plattan.
    3. 3. Tärna paprikan och squashen. Strimla vitkålen i tunna strimlor eller hyvla den med osthyveln. Lägg paprikan, squashen och vitkålen i kastrullen. Lägg över den varma rödbetsröran till kastrullen med. Låt puttra i ca 5 min.
    4. 4. Stäng av spisen och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt. Låt det puttra på eftervärmen under lock i ca 10 min.
    5. 5. Servera med en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben