Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Färggrann och nyttig soppa som går snabbt att göra. Perfekt nu under förkylningstider.

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 2 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 4 cm färsk ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 1½ liter grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • Limesaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt
  • Riven pepparrot efter smak
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna rödbetor, potatis, lök, vitlök och ingefära. Fräs allt i olivolja. Tillsätt buljong och koka under lock tills allt är mjukt. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaksätt med limesaft, salt och peppar.
    2. Smaksätt matyoghurten med riven pepparrot och eventuellt salt och peppar.
    3. Servera rödbetssoppan med pepparrotsyoghurten och bröd.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben