Röding med tamarind

Serverar: 2 portioner

Det går lika bra att byta ut rödingen mot regnbågslax eller portionsbitar av laxfilé.

Ingredienser

  • 400 g rödingfilé med skinn eller laxfilé
  • 1 krm salt
  • 450 g pak choi eller mangold
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk tamarindpasta
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 thaichili eller spansk peppar, finstrimlade
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Strö salt på fiskfilén och snitta den i bitar från köttsidan men inte genom skinnet. Lägg den med köttsidan neråt i en smord ugnssäker form. Stek fisken i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    2. Skölj, ansa och skär pak choi i grova strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek pak choi under omrörning ca ½ minut.
    3. Blanda ner tamarind, vitlök och chili och stek ytterligare ca 1 minut.
    4. Dra bort skinnet rån fisken när den är färdigstekt. Servera med pak choi och kokt ris.

    Liknande recept

    5
    55 min
    4-5
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben