Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Ett väldigt gott tillbehör som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 2 rödlökar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 krm malen nejlika
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala lök och ingefära, hacka löken och riv ingefäran. Koka upp farinsocker, vinäger och vatten. Tillsätt äppeltärningarna och koka sakta i 5 minuter under lock. Lägg i lök, nejlika och ingefära, blanda runt och koka upp. Låt koka någon minut och smaka av med salt.
    2. Låt chutneyn kallna och ställ in i kylen för att mogna i minst ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben