Rökt laxkupol med pepparotsallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ännu en av mammas goda förrätter.

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax i tunna skivor
  • Pepparrotsallad
  • 1/2 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 2-3 morötter
  • 3 dl lätt crème fraice
  • 1/2 dl färskriven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Klä lätt oljade kaffekoppar invändigt med laxskivorna. Se till att kopparna är så små att laxskivorna kan vikas över salladen när man lagt i den. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finriv palsternackan och morötter. Smaksätt lätt crème fraiche med pepparrot, salt och peppar. Blanda i purjolöken, palsternackan och morötterna.
    2. Fördela salladen i kopparna och vik över laxskivorna. Ställ kallt ca 1 timme. Stjälp upp laxkupolerna på assietter och garnera med gröna salladsblad. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben