Rökt laxmousse

Serverar: 4 portioner

Rökt regnbågsöring mixas med yoghurt, färska örter och citron till en smakrik och läcker mousse.

Ingredienser

  • 1 hel rökt regnbågslax, 450-500 g
  • 2 msk smält margarin, 60 % fett
  • 1 dl naturell yoghurt, 3% fett
  • 1 msk finklippt gräslök
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta av huvud, stjärt och skinn på fisken och släng. Ta av köttet från benen och bryn i bitar, släng benen. Du bör få cirka 300 g fiskkött.
    2. Lätt fiskköttet i en mixer eller matberedare. Tillsätt margarin, yoghurt, gräslök, persilja och citronsaft och mixa till en slät smet. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
    3. Skeda upp i fyra serveringsskållar, eller en stor skål, och ställ kallt minst tre timmar. Servera moussen tillsammans med smörgåskex.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben