Rökt renmousse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar

Slå ett slag för de Norrländska råvarorna.

Ingredienser

  • 3 gelantinblad
  • 200 g rökt renstek
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk bostongurka
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • ½ krm salt
  • 1 form som rymmer ca 6 dl
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinblad i kallt vatten ca 5 min. Hacka den rökta rensteken smått, eller kör den i en mixer. Tillsätt creme fraiche, grädde, bostongurka och pepparrot. Blanda och smaka av med salt och peppar.
    2. Ta upp och krama ur gelantinbladen. Smält dem sedan på svag värme i en kastrull. Rör ner ner rensmeten. Lägg smeten sedan i en plastfoliebeklädd form och ställ sedan kallt minst ca 3 timmar.
    3. Till serveringen : Forma smeten med en matsked till ovala bollar och lägg sedan upp på en tallrik. Garnera med sallad , strimlad gurka och ev. rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben