Rökt tofu med vildris och apelsinsås

Serverar: 4 portioner

En otroligt god och smakrik vegetarisk rätt som även den inbitna köttätaren kommer att tycka om!

Ingredienser

  • 3 dl vildris
  • Apelsinsås
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 apelsiner
  • 3 dl vitt vin
  • 2 d grädde, t ex havregrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g mjölkfritt smör
  • 1 msk mjöl och lite vatten
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Rökt tofu
  • 250 g rökt tofu
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk ljus soja
  • 2 tsk limesaft
  • Fräst ostronskivling
  • 1 gul paprika
  • 300 g ostronskivling
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka vildriset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Apelsinsås: Hacka löken. Stek den mjuk på medelvärme i oljan. Tillsätt rivet skal från båda apelsinerna och saften från en och en halv apelsin, samt vinet. Koka ner till halva mängden. Sila bort löken. Tillsätt grädde och tomatpuré. Klicka ner smöret och rör hela tiden, låt inte såsen koka upp. Smaka av med saften från den sista apelsinhalvan.
    3. Rökt tofu: Skär tofun i 1 cm stora kuber. Blanda marinaden direkt i en stekpanna. Lägg ner tofun i stekpannan och rör runt. Sätt på plattan. Stek tofun på hög värme tillsammans med marinaden.
    4. Fräst ostronskivling: Tärna paprikan och dela ostronskivlingen i mindre bitar. Värm upp olja i en stekpanna. Stek paprikan och svampen tillsammans med pressad vitlök på hög värme i några minuter tills svampen blivit mjuk. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
    5. Servera den rökta tofun med vildris, ostronskivling och apelsinsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben