Rofruktsgratäng med älgskav

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-lådor är så praktiska! Här är en god gratäng med potatis, grönsaker och älgskav.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 st morötter, ca 250 g
  • 2 st palsternackor, ca 250 g
  • 1 st liten purjolök
  • 3.5 dl mellangrädde
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller annan svamp
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 paket älgskav eller viltskav, ca 250 g älgskav eller viltskav, ca 250 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g västerbottensost
  • 1 msk rosépeppar till garnering
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form.
    3. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på grädden.Ställ in i ugnen.
    4. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Bryn älgskav svamp och vitlök i 1 msk smör.
    5. Tillsätt tomatpurén och lår bryna med på slutet. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
    6. Ta ut gratängen efter 35 minuter. Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen. Strö över osten
    7. Ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter (täck ev med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg).
    8. Ta ut formen och strö krossad rosépeppar över.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    karl-astrid 11 oktober 2008

    Jättegott , mina gäster var väldigt nöjda!

    rosatalo 23 juli 2012

    Helt perfekt. Blev mycket uppskattad av gästerna och husfolket. Plus för att det var så enkelt att tillaga, skippade rosépepparn dock.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben