Romtårta med salta kex

Väldans god vickning en helgdagskväll.

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 burk röd eller svart rom
  • Salta kex
  • Instruktioner

    1. Koka äggen och låt dom kallna.
    2. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost. Hacka löken och skala och hacka äggen och rör ner i smeten. Forma till en tårta på ett fat. Garnera med röd eller svart rom
    3. Servera med salta kex
    4. Stick ner lite salta kex som garnering på tårtan. Men bör göras precis vid servering så de inte blir mjuka.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2
    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (1)

    Kakis67 3 februari 2010

    Jättesmarrigt! Alltid poppis bland gästerna! Vi brukar ha detta som förrätt ibland och gör då ingen tårta utan lägger en liten "hög" på varje gästs assiett och garnerar sedan med rommen. Löjrom är förstås godast, men stenbit funkar också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben