Rosépepparlax med örtagårdssås

Serverar: 4 portioner

Rosépeppar och dill ger fin krydda till laxen. Torkad dill tål ugnsvärmen bättre än färsk och är därför bra till mat som ska ugnsstekas.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé, á ca 125 g
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • ½ msk torkad dill
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Örtagårdssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • ½ citron, saften
  • Ca 2 dl färska örter av dill, timjan, persilja och gräslök
  • Salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Ställ kallt 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 190 grader.
    3. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform med skinnsidan neråt, pensla med rapsolja. Blanda kryddor och salt och strö över laxen. Ugnsstek ca 20 minuter tills laxen är genomstekt.
    4. Servera laxen med sås, kokt potatis och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben