Rostad couscoussallad

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

En snabb, nyttig och god sallad. Perfekt till att ha i kylen några dagar så att det bara är att skopa ner lite i matlådan till jobbet!

Ingredienser

  • 250 g Couscous
  • 200 g Fetaost
  • 2 st Röd paprika
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Rödlök
  • 1 nypa Basilikablad
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • Balsamvinäger
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Ta couscousen och rosta den på högsta värmen i en torr teflonpanna, detta tar ungefär 10 minuter. Under tiden så fräser du grovhackad paprika, zucchini och hela vitlöksklyftor i en panna med olivolja på medelvärme, så att dom får lite färg. Tänk på att "skaka" pannan med couscousen så att det rörs om lite i mellan åt.
    2. Nu är grönsakerna frästa och couscousen rostad, sortera ut vitlöksklyftorna från de frästa grönsakerna och lägg dem åt sidan. Vänd ner couscousen och grönsakerna i en stor plastbunke. Ta en ny skål för att göra vinegretten. Finhacka rödlöken. Lägg basilikabladen, den finhackade rödlöken och de frästa vitlöksklyftorna i en djup skål, en sådan som ibland följer med till handmixern är bra. Häll på balsamvinäger så att det täcker ingridienserna.
    3. Mixa detta med handmixer tills det blir en slät "sås", häll detta över salladen och rör om. Tag sedan fetaosten och smula i den med händerna, rör om igen. KLART!
    4. Tips!
    5. Låt salladen dra lite innan servering så att den svalnar lite, servera med ett glas kallt myntavatten!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    member1976 2 september 2009

    åh,det här lät riktigt gott och spännande, ska absolut testas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben