Rostad paprikasoppa

En riktigt lyxig soppa. Perfekt som bjudningsrätt när man vill göra något annorlunda. Lätt att göra för så lyxigt resultat.

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • 5 vitlöksklyftor med skal
  • Rapsolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 citron, saft och skal
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 50 g mörkt rågbröd
  • 12 scampi
  • 2 dl riven ost (lagrad)
  • Bladpersilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur paprikorna. Lägg paprika och hela vitlöksklyftor på en plåt. Ringla lite olja över och rosta i ugn ca 20 min. Ta ut och låt svalna.
    2. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala paprikorna och vitlöksklyftorna och lägg dem i en mixer tillsammans med buljong och citronsaft. Mixa till en slät soppa, tillsätt eventuellt lite vatten för konsistensens skull. Smaka av med salt och peppar.
    3. Smula sönder brödet och rosta i medelvarm stekpanna med lite olja i. Stek scampin i het stekpanna ca 1 min och trä tre stycken på vardera spetten. Blanda ost, brödkrutonger, citronskal och persilja.
    4. Värm eventuellt soppan igen och fördela den i fyra skålar. Servera med ett scampispett och ostblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben