Rostad potatis

Serverar: 6 portioner

Goda och festliga potatishalvor.

Ingredienser

  • 6-9 potatisar
  • Vatten
  • Salt
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär råskalade potatisar mitt itu på längden. Koka upp vatten med lite salt. Lägg i potatishalvorna och låt dem koka i 1 minut. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
    2. Drag med en gaffel över potatisarnas skurna sidor, så att de blir räfflade.
    3. Häll 2 msk olja i en ugnssäker form eller en liten långpanna och lägg i potatishalvorna bredvid varandra med den räfflade sidan upp. Salta lätt. Sätt in potatisen i 200-225 grader. Beräkna att dom blir färdiga efter ca 45 minuter.
    4. Mycket goda !!!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Öl i mat
    Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben