Rostad potatisssallad

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag

Mycket uppskattad och frisk potatissallad. Jag gjorde den till sonens 18-årsfest nyligen. Man kan ju byta ut passionsfrukten mor rädiser eller något annat man tycker är gott.

Ingredienser

  • 2 kg nypotatis eller mandelpotatis
  • 400-600 g blandadsallad roman, isberg, roccula mm
  • 250 g gula cocktailtomater
  • 250 g röda cocktailtomater
  • Brödkrutonger
  • Permasanost
  • 5 passionsfrukter
  • Dressing
  • 1 dl citronolivolja
  • 1 st fint skuren rödlök
  • 0,5 st hackad röd chilifrukt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vit vinäger
  • 1 tsk färsk citrontimjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman dressingen ett dygn innan serveringen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Picka potatisen, dela stora potatisar i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja. Vänd runt och strö över 1 tsk flingsalt. Stek i 30 min mitt i ugnen. Låt potatisen stå framme och svalna. Någon timme före serveringen kan man blanda ihop salladen, lägga på de halverade tomatklyftorna och hälla över dressingen. Strax innan serveringen lägg på krutonger, halverade passionsfrukter och hyvla över parmensanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben