Rostad romanescosoppa

Serverar: 4 portioner

Sätt kålen i huvudrollen! Romanesco är en mix av broccoli och blomkål. Den är inte bara väldigt god i smaken, den är även så ofantligt vacker. Denna krämiga soppa kommer du inte bli besviken av. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 3 huvuden romanesco, ca 1200 g , i buketter
  • Olivolja
  • 2 purjolökar, sköljda och skivade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 300 g potatis, tärnad
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Surdegsbröd, eventuellt glutenfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda romanescobuketterna med olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är mjuka. lägg ca 1/3 av buketterna åt sidan för dekoration.
    3. Fräs under tiden purjolök och vitlök i lite olivolja i en stor kastrull. När löken har mjuknat och blivit lätt transparent häller du ner rostad romanesco, potatis, vitt vin, vatten, kokosmjölk och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk.
    4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten för rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och dekorera med rostade romanescobuketter. Servera gärna med ett surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben